Könyvelés

„Mutasd a főkönyvedet, s én megmondom ki vagy…”

 

Ahogy tartja a közgazdász mondás, tudatos szándékkal csatlakozott szakfeladataink palettájához. 2007. januárjában tette fel egy ügyfél azt a kérdést: annyi mindent csináltok itt egy helyen ami rendkívül jó, könyvelés miért nincs? Következő hónapban megalapítottam két üzlettársammal a Somogy-Global Kft.-t., mint könyvelésre, bérszámfejtésre szakosodott társaságot.

 

Azóta őstermelő, egyéni vállalkozó, Bt., Kft., egyesület, valamint alapítványok könyvelési feladatait végezzük. Mérlegképes könyvelőinken ma, amikor a NAV tudatosan értékeli az ügyfeleket (megbízható, és nem megbízható kategóriába teszi őket) igen fontos és nagy volumenű feladat a könyvelői munka.

 

A határidők betartása elsődleges szempont még akkor is, ha ma már nagyon helyesen a könyvelés is az elektronikus úton történő feldolgozási folyamatokhoz tartozik. Visszamenőleg öt évre (bizonyos esetekben 5+3 évre) a kötelező iratarchiválás a teljesség igényével az ügyfél érdeke. Alapos és komplex könyvelői munkával lehet „rajthoz állni”. Szinte minden ágazatból könyvelünk vállalkozásoknak, így igen széles körben látjuk át az adott feladatot.