Munkavédelem

A munkavédelmi törvény a különböző hozzá csatlakozó rendeletek több évtizede, még a szakszervezetek korából közismerté teszik a munkavédelmi előírásokat. Szakembereinkkel az európai unió központi irányelveit követve, a MEGELŐZÉS fontosságára hívjuk fel a figyelmet a mindennapokban. Munkavédelmi palettánk rendkívül széleskörű, melyre igen büszkék vagyunk. Ha a technológiai besorolásokat nézzük, a fent említett sokszínűség láthatóvá teszi, hogy szinte minden ágazatba jelen vagyunk, mint munkavédelmi belső ellenőrök.

 

A veszélyességi besorolások területén szintén ez a jellemző. Átalánydíjas megbízási szerződéseket kötünk a foglalkoztatóval, így kerülve el azt, hogy elsőre, egyszerre magas összeg legyen kifizetve. Munkavédelmi oktatásainkat naprakészen végezzük, a bekövetkezett munkabaleseteket minősítjük, kivizsgáljuk, dokumentáljuk, lejelentjük. Védőeszközök és munkaruházat frontján igyekszünk a pénztárca barát, de használható eszközök megvásárlását ajánlani. Ezen eszközök kötelező viseletét magunk ellenőrizzük.

 

Külön büszkeséggel tölt el azaz építőipari országos megkeresés, melynek pályázatát fölényesen megnyerve, munkavédelmi szakembereink részt vehettek tíz kemény hónapon keresztül a kaposvári cukorgyár vadonatúj tárolójának építési munkálatain.

 

Szó szerint emberéletek múltak a technikus határozottságán, de álltuk a sarat a projekt befejezésekor a Generál kivitelező személyesen köszönte meg munkánkat. Specifikumként zárszóban azt is tudtul adjuk, hogy a kaposvári Videoton Elektro Plast Kft. helyi és marcali gyáregységének emelőgép biztonsági szakértői munkáját szintén munkatársaim végzik évek óta, a megbízó elismerésével.